Maandelijkse workshop.

22 april, 27 mei, 24 juni, 22 juli, 23 sept, 28 okt en 25 nov.


De basisoefening is de eerste oefening en de grondoefening van alle volgende Chan Mi Gong oefening. Beheerst men deze oefening dan heb je een methode gevonden om de lichaamseigen energie snel aan te spreken en gewillig te laten stromen.
De oefening bestaat uit:
Openen van het derde oog.             Yin Tang  Hui zhong
Ontspannen van de onderste Chakra. Mi Chu
30/70 gewicht verdeling.                 San Qi Fen Li
3 punten in op een lijn brengen.        San Dian Yi Xian

En de 5 verschillende bewegingen van de wervelkolom.
Yong Dong wervelkolom rollen.
Bai Dong wervelkolom pendel
Niu Dong wervelkolom draaien en spiralen
Ru Dong wervelkolom opdraaien, dit is een rol, draai en pendel beweging.

De versterking van het effect door de beweging van de wervelkolom.
In de Chan Mi Gong is de beweging van de wervelkolom de basis van alle oefeningen. De beweging hoeft niet sterk te zijn, het is voldoende als de beweging heel licht en bijna onmerkbaar is. De beweging activeert energie.
Daarom zouden we altijd, bij het zitten, liggen of staan, onze wervelkolom zachtjes laten bewegen. We stellen ons voor, dat we gewichtloos in de ruimte zweven. De bewegingen zijn langzaam en zachter.
De ontspanning van de Mi Chu versterkt het effect van de activering van de energie.

Specifieke problemen van veel MS patiënten.


Het ondraaglijke trekken in de benen, de gestoorde motoriek en coördinatie problemen en de vele oogklachten.

De oefeningen zijn in een verhaal ingebed, omdat het veel mensen gemakkelijker is in een verhaal met muziek zich te ontspannen.
Dan pas beginnen ze de energie te voelen, te sturen en te vermeerderen. Het is heel anders, als dat je directe oefeningen beschrijft, en in de praktijk om moet zetten. Het omzetten vraagt een gerichter werken van de geest om de energie te voelen, moet de geest uitrusten.
Vanuit mijn ervaring worden de oefeningen door spreken, beelden en muziek aangereikt. Ze leiden de beweging en geven gelijktijdig het chi gevoel. Je hoeft niet lang te verklaren hoe je de armen omhoog brengt en de energie leidt, je gebruikt een plaatje.
BV: de kraanvogel maakt zijn vleugels wijd en stijgt omhoog. Hij voelt de omhoog gaande wind onder zijn vleugels, voelt hoe de wind onder zijn hielen stroomt en hoe de wind zijn vleugels streelt. Hij ontspant en laat zich dragen door de wind. In zijn nek en op de rug van zijn vleugels verwarmt hem de namiddag zon. Hij kijkt op de aarde neer en geniet ervan zijn nest van veraf te zien. enz


Chan Mi Gong wekelijkse lessen

Wekelijkse lessen zijn op, maandagochtend en dinsdagavond

In de les op maandag, dinsdag en woensdag beoefenen we niet alleen Chan Mi Gong, Er zijn ook spierversterkende, ademhaling en ontspanning oefeningen die aan bod komen. Dit gebeurt in onderling overleg, daar waar behoefte aan is.


Voor Chan Mi Gong privé sessie maak je een afspraak


Chan Mi Gong workshops en/of lessen op elke gewenste locatie


Blader terug