De herkomst

Qi-gong is meer dan 7000 jaar oud. De kennis en ervaring van de levensenergie Qi, die het levendige zijn doordringt, spiegelt zich in vele vormen van wijsheid. De levenskunst van China en de geneeskunde, zoals de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) komen voort uit deze oude wetenschap. De Chan Mi Gong komt voort uit het Tantra Boeddhisme, en komt uit het Tibetaanse Hoogland. Het opvallendste aan Chan Mi Gong is het openen van Mi Chu (het gedeelte tussen navel en knieën). Het centrum van Mi Chu is het perineum, Huiyin genaamd.

De doelstelling

Een zacht bedachtzaam bewegen van de wervelkolom is het grondbeginsel van de Chan Mi Gong. De basisoefeningen - de kern van het Chan Mi Gong oefensysteem bestaat uit vier eenvoudige bewegingen, die de Qi in de wervelkolom opstarten en in het hele lichaam een doorstroming geven. Alle volgende oefeningen bouwen hier op verder. Men gaat van de ervaring uit dat de wervelkolom de energie, die we uit de Kosmos opnemen met ons lichaam, leidt en verdeelt. Door de basisoefeningen te doen krijgt men een spanning vrije en zachte wervelkolom zonder blokkades.

Het beoefenen

Weldoenend en helend zijn deze fijne, bijzonder zachte uitgevoerde bewegingen. Ze zorgen voor doorbloeding van het lichaam en de innerlijke organen, ook brengen ze zachtheid in de gewrichten en werken voelbaar regenererend op het hele skelet. Deze vorm van Qi-Gong is geschikt voor iedereen, Er is geen spierkracht nodig om te bewegen, daarom word het wel Stille Qi-Gong genoemd. Ook mensen met m.s. en fibromylangie en r.s.i. klachten hebben baat bij Chan Mi Gong. Je kunt de oefeningen direct omzetten in je dagelijkse doen en laten.

Workshops/opleiding/wekelijkse lessen

Maandelijks is er een introductie workshop op zaterdag. Om vervolgens wekelijks les nemen in de ochtend of avond uren. Door deel te nemen aan de drie- en/of vijfdaagse workshops voel je op een dieper niveau hoe de basisoefeningen leiden tot een spanning vrije zachte wervelkolom. De workshops zijn voor iedereen die meer wil leren over Chan Mi Gong en zijn levenskracht (verder) wil ontwikkelen: patiënten, naasten, therapeuten en andere belangstellenden.

Waarom Chan Mi Gong?

Het regelmatig toepassen verfijnt het zelfbewustzijn en met de tijd kan het diepere blokkades oplossen. Vele beoefenaars ervaren een volledig nieuw krachtig levensgevoel, innerlijke vrede en diepe gelatenheid.

Blader terug